Uusi työlainsäädäntö hyväksytty Indonesian parlamentissa

Kauan odotettu Presidentti Jokowin talousreformiin (Omnibus law) liittyvä työlainsäädäntö on hyväksytty Indonesian parlamentissa 5. lokakuuta. Yksi tärkeimmistä seikoista, mikä laissa muutettiin, oli työntekijän irtisanomiskorvauksen määrä. Vanhan lain mukaan keskimääräinen irtisanomiskorvaus oli 58 viikkoa, mutta uuden lain myötä kyseinen viikkomäärä tippui 31 viikkoon, joka on työnantajan puolesta mm. parempi kuin Thaimaassa (32 viikkoa), ja lähempänä mm. Vietnamia (25 viikkoa), Filippiinejä (23 viikkoa) ja Kiinaa (23 viikkoa). Lisäksi osa irtisanomiskorvauksesta tulee nyt valtion maksettavaksi.

Myös muita työlainsäädännön kohtia muutettiin enemmän työnantaja-ystävällisempään suuntaan. Mm. alueelliset regulaatiot eivät voi enää olla ristiriidassa hallituksen säännösten kanssa, joka on hyvinkin positiivinen asia business-parkkien kehityksen kannalta.

Samassa parlamentin istunnossa päätettiin myös perustaa Indonesia ensimmäinen ns. Sovereign Wealth Fund (valtion sijoitusrahasto), jonka alkupääoma on 5mrd dollaria. Tämä tulee nopeuttamaan mm. maan infraprojektien rahoitusta ja toteutusta.

Mielestämme tämä on erittäin positiivinen asia Indonesian sijoituskeissin suhteen, kuten olemme aikaisemmin maininneet sijoituskatsauksissamme. Muita positiivisia asioita maan sijoituskeissin suhteen ovat luonnollisesti koronaviruksen hälveneminen ja taalan heikentyminen, joista molemmista alkaa olemaan jo merkkejä ilmassa.