Salkkuyhtiöiden 6kk 2018 tulokset enimmäkseen kasvussa.

SILKKITIE RAHASTO

Suurin osa yhtiöistä on nyt raportoinut puolivuotistuloksensa.  Yleisesti ottaen tuloskausi on ollut melko hyvä, kun salkkupainotetut tulokset nousivat yli 40 % vuoden takaisesta. Tähän oli suurimpana syynä muutamat kovat tulosparantajat, kuten esimerkiksi Erajaya (+200 %), mutta myös salkun yhtiöiden mediaanitulosparannus oli yli 30 % vuoden takaisesta.

 

Filippiineiltä heinäkuun raportissa mainitun Cebu LandMastersin myynti ja nettotulos kasvoivat 45 % ja 30 % vuoden takaisesta. Myös maan suurin pikalähettifirma LBC Express kasvatti myyntiään 18 % ja tulostaan 136 % (ml. valuutta ym. voitot).

 

Intian omistuksemme Capital First ja J. Kumar Infra ylittivät markkinoiden odotukset, kun molempien nettovoitot kasvoivat n. 50 % vuoden takaisesta. Vaikka yhtiöiden tuloksenteko on ollut erinomaista, ovat Intian markkinaa vetäneet kuluvana vuonna lähinnä suuret yhtiöt, kun taas pienempien yhtiöiden kurssit – kuten muissakin Aasian maissa – ovat valuaatioista riippumatta jääneet huimasti jälkeen yleisestä markkinakehityksestä.

 

Kiinan yhtiömme ylittivät suurimmilta osin ennusteet, kun yhtiöiden voitot kasvoivat 10 % – 180 % vuoden takaisesta. Parhaillaan kiinalaisten yhtiöiden valuaatiot ovat erittäin alhaisia, kun kauppasotatoimet ovat kesän aikana iskeneet sijoittajasentimenttiin voimakkaasti.

Vietnamin suurimman omistuksemme Savicon tulos kasvoi n. 42 % vuoden takaisesta, kun taas maan suurimman korukauppiaan, PNJ:n tulos kasvoi 34 %. Indonesialaisten yhtiöiden tulokset olivat yleisesti ottaen hajanaisempia, kun volatiili valuutta IDR teki tuloskaudesta epävarmemman. Kuitenkin mm. Erajaya, Bank BTN, Sritex ja Kresna pystyivät kasvattamaan nettovoittojaan 20 % – 200 % kuuden kuukauden aikana vuoden takaisesta. Joihinkin pienempiin yhtiöihin heikentyvä valuutta vaikutti negatiivisesti. Kaikilta pakistanilaisilta yhtiöiltä tuloksia ei ole vielä saatavilla.

 

KOMODO RAHASTO

Kuten mainittu jo Silkkitien osiossa yllä, indonesialaiset yhtiömme tekivät suhteellisen hyvää tulosta vuoden ensimmäisen puoliskon aikana, mutta joitakin negatiivisia yllätyksiä tuli esille heikentyvän valuutan IDR:n takia. Keskimäärin salkkuyhtiöiden tulokset kasvoivat yli 40 % vuoden takaisesta, kun taas salkkupainotetut tulokset kasvoivat yli 50 %, johtuen useammista käänneyhtiöistä salkussa. Mediaanitulosparannus salkun yhtiöille oli kuitenkin ”vain” +12.6 % vuodentakaisesta, joten hajonta tuloksien suhteen oli suurta.