Komodo & Silkkitie salkkuyhtiöiden Q1/2019 tuloskauden satoa

Indonesialaisista yhtiöstä ovat nyt ensimmäisen kvartaalinsa raportoineet JOM Komodo rahaston osalta 25/27 yhtiötä ja JOM Silkkitie rahaston osalta 6/7 yhtiötä.

Komodon yhtiöiden tulokset kasvoivat vuodentakaisesta salkkupainotetusti 103 %, kun taas mediaanikasvu oli 32 %. Positiivisia yllätyksiä oli normaalia enemmän (esim ARNA, MTDL, WTON jne), mutta myös joitain negatiivisia yllätyksiä (esim CSAP ja TOTO). Lisäksi digitaalitalouden yhtiöiden tuloskasvu jatkui edelleen hyvin vahvana.

Silkkitie rahaston indonesialaisten yhtiöiden tulokset kasvoivat keskimääräisesti 36 %, kun taas mediaanikasvu oli 29 %. Rahaston vietnamilaiset yritykset (3kpl) kasvattivat voittojaan ensimmäisen kvartaalin aikana keskimääräisesti 27 % vuodentakaiseen verrattuna. Rahaston ainoa omistus Pakistanista eli maan ainoa listattu yksityinen sairaalaoperaattori, Shifa International Hospital, kasvatti tulostaan 27 %. Vaikka Shifan liikevaihto on ollut tasaisessa kasvussa, yhtiön tuloksentekoky on kärsinyt maan hallituksen nostettua sairaalatyöntekijöiden minimipalkkoja vuonna 2017, joka luonnollisesti alensi yhtiön katteita. Nyt tilanne vaikuttaa kääntyneen taas parempaan suuntaan.

Intialaiset ja filippiiniläiset yhtiöt raportoivat tuloksensa toukokuun loppuun mennessä, kun taas suurin osa kiinalaisista yrityksistä raportoi ainoastaan puolivuosittain.