Indonesian Q3 tuloskausi avattu

JOM Komodo -rahaston omistus Arwana Citramulia (ARNA) avasi Q3 tuloskauden salkkuyhtiöiden osalta. ARNA:n 9kk nettovoitto nousi vuodentakaisesta +38 %, kun taas Q3 kvartaalitasolla nousua kertyi +27 % vuodentakaisesta. ARNA on maan suurimpia keraamisten laattojen valmistajia ja myyjiä.

Viimeaikaisten yhtiötapaamisten ja yhtiöiden yleisten kommenttien perusteella näkisimme, että tuloskaudesta on tulossa positiivinen. Tämä seikka on tullut esille etenkin PK-yritysten osalta, joista iso osa on saanut trimmattua tuloksentekokoneistoaan laadukkaampaan suuntaan vuoden 2018 alusta lähtien. Nämä parannukset alkavat nyt näkyä syvällisemmin yhtiökentällä.

Lisäksi Indonesian yhtiökentällä ollaan lähiaikoina selkeämmin havahduttu (etenkin Eurooppalaisten) sijoittajien esille tuomaan ESG-asiaan (environment, social, governance) eli vastuulliseen sijoittamiseen. ESG-asioihin laajempi havahtuminen yhtiöiden puolesta on erittäin positiivista hyvään hallintotapaan liittyen, koska se säteilee koko yhtiön yrityskulttuuriin, ja tekee näin ollen yhtiöistä laadukkaampia kokonaisuudessaan – tällä seikalla on selkeä yhteys yhtiöiden arvostukseen liittyen.