Indonesian markkinalla volatiliteetti kasvanut

Indonesian pääomamarkkinat ovat olleet paineessa lähiviikkojen ajan. Tähän nähdään olevan syinä maan ulkopuoliset seikat, etenkin USA:n 10-vuotisen bondi-yieldin kipuaminen yli 3 %-tason. Tämän katsotaan vetävän varoja kehittyvien maiden pääomamarkkinoilta takaisin jenkkeihin päin. Indonesian bondi-yieldi on kivunnut nyt yli 7 %-tason ja IDR on heikentynyt n. 2,5 % taalaa vastaan vuoden alusta. Osakemarkkinoilta ulkomaisia pääomia on poistunut vuoden alusta 2.4mrd taalan arvosta.

Kuitenkin maan taloustilanne on parantunut lähikvartaaleina ja yhtiöiden näkymät ovat pysyneet positiivisina. Maaliskuun yhtiövierailut Jakartassa tukivat tätä positiivista sanomaa, ja nyt lähiaikoina monet yhtiöt ovat uutisoineet nostavansa osinkoja ja/tai palaavansa osingonmaksulinjalle muutaman vuoden tauon jälkeen. Indonesian talouskasvun odotetaan myös nousevan 5,3-5,4 % tasolle vuonna 2018, kun 2017 talous kasvoi 5,1 %.

Vaikka PK-yritysten valuaatiot ovat olleet halpoja jo pitkään, myös useiden isompien yhtiöiden arvostustasot alkavat olla hyvin alhaisia. Tämän vuoksi olemme ostaneet rahastoihin myös halventuneita hieman isompia yhtiöitä. Näin ollen olemme suhteellisen positiivisia Indonesian sijoitusten suhteen, mutta meidän on vaikea sanoa kauanko ns. ulkopuolinen stressi kestää.